top of page

Hoe krijg ik mijn kindjes spontaan op beeld?
Ken je dat? Je wil mooie, spontane foto’s nemen van je kinderen maar zij zetten hun meest geforceerde glimlach op?


Of ze willen enkel een gekke bek trekken - een favoriet bij mijn zoontjes trouwens!


Wanneer ik mijn kinderen probeer vast te leggen op beeld, dan loopt dat niet altijd van leien dakje.

Wanneer ze me zien komen met mijn camera, draaien ze ofwel al met hun ogen, ofwel beginnen ze overdreven te poseren en willen ze elke foto bekijken die ik nam.


Ik deel hier met jullie graag een aantal tips hoe ik mijn kinderen toch probeer vast te leggen zoals ze echt zijn, op elk moment van terwijl ze opgroeien
Spaghettiiiiiiiiii


Vraag nooit of aan je zoon of dochten of ze eens willen lachen voor de foto. Vaak krijg je hun meest geforceerde - en niet altijd even flatterende glimlach.
Om zo een prachtige tandpasta-reclame waardige glimlach te vermijden, sla ik altijd een babbeltje. Ik praat over wat ze al gedaan hebben vandaag, wat ze gegeten hebben (een onderwerp dat hier ALTIJD werkt), of ik maak een mopje. Op die manier kan ik een spontaan lachje vastleggen, een deugnieten gezichtje of hun meest onschuldige blik.


Blijf vooral foto's nemen terwijl je met hen praat... dan zit er zeker meer dan één pareltje tussen!
Neem je tijd!


Je kinderen zijn iets fijn aan het doen en je wil snel snel een foto nemen. Of je wil een leuke foto van een nieuwe hippe outfit die ze dragen...

Vaak gaat het dan mis... ze hebben er geen zin in en trekken de gekste smoelen of gaan zelfs lopen wanneer je hen vraagt een foto te nemen.


Neem je tijd om foto's te nemen. En verwacht er niet te veel van! Dan ben je enkel positief verrast met het resultaat.


Door je tijd te nemen, kan je wat samen spelen met je kinderen of kan je hen observeren terwijl ze spelen. Na een tijdje merken de kindjes zelfs niet meer dat je daar zit en kan je hen fotograferen terwijl ze aan het spelen zijn, of helemaal in hun fantasiespel zitten. Want geef toe, hen bezig zien en die kleine herinneringen vastleggen op beeld.. hoe heerlijk is dat?

Dus... laat die was nog even langer in de droogkast zitten en neem even de tijd om die kapoenen te fotograferen.Fotografeer ook de alledaagse dingen


Omdat ik mijn camera al regelmatig vast heb, heb ik de neiging om enkel foto's te nemen tijdens "belangrijke" momenten: een verjaardag, kerst, de vakantie,... Maar ik verplicht mezelf ook om foto's te nemen tijdens de alledaagse dingen (met mijn gsm of camera)... want die tonen hoe mijn kinderen echt zijn. Hun kleine trekjes, typische zaken die ze doen op deze leeftijd, ...


Neem bijvoorbeeld eens foto's terwijl ze aan het kleuren of schilderen zijn, terwijl ze aan het eten zijn, of terwijl je peuter een tantrum heeft...
Ik geef eerlijk toe.. mijn eigen kinderen fotograferen vind ik één van de moeilijkste dingen - want ik probeer hen niet alleen vast te leggen op beeld, maar moet ondertussen ook wat opletten dat ze geen halsbrekende toeren uithalen. En vooral bij de kleinste is dat momenteel nogal een groot risico...

Maar ik hoop dat de bovenstaande tips je wat kunnen helpen!


Laat me zeker eens weten wat je er van vindt!


Veel succes!


- Charlotte 

Wil je graag foto's van je gezin op een spontane manier laten vastleggen waarbij iedereen volledig zichzelf kan zijn en waarbij ieder zijn eigenheid naar voor komt?


Neem dan snel even een kijkje naar de mogelijkheden! Ik ga met plezier samen met jullie op pad of kom langs bij jullie thuis.


Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page